DFG: Imlek ne reciklira mleko

Bez autora
Sep 15 2011

Kompanija Denjub fuds grupa (DFG) u čijem je sastavu beogradski „Imlek” danas je negirala da se u nekim zemljama iz regiona reciklira mleko te mlekare kome je istekao rok trajanja. Proteklih nekoliko dana na Internetu se pojavila informacija da se u nekim od zemalja iz regiona reciklira mleko kome je istekao rok trajanja. U "Imleku" to nije slučaj, a sigurno nije ni u zemljama u okruženju. Proizvodnja u "Imleku" je pod stalnim inspekcijskim nadzorom i kontrolom i poštuju svi međunarodni sertifikati i standardi koji ni u kom slučaju ne dozvoljavaju reciklažu mleka. U toj grupi, čiji je deo najveća srpska mlekara „Imlek”, ističu da ne postoji tehnologija koja na tako visokom termičkom tretmanu tretira mleko koje se vraća u upotrebu, a reciklaža mleka pasterizovanjem na visokim temperaturama nema nikakvog smisla. Najjednostavnijim testom kod kuće može se napraviti proba šta se dešava kada mleko termički više puta obradite.

DFG: Imlek ne reciklira mlekoKompanija Denjub fuds grupa (DFG) u čijem je sastavu beogradski „Imlek” danas je negirala da se u nekim zemljama iz regiona reciklira mleko te mlekare kome je istekao rok trajanja.

Proteklih nekoliko dana na Internetu se pojavila informacija da se u nekim od zemalja iz regiona reciklira mleko kome je istekao rok trajanja.

„U 'Imleku' to nije slučaj, a sigurno nije ni u zemljama u okruženju. Proizvodnja u 'Imleku' je pod stalnim inspekcijskim nadzorom i kontrolom i poštuju svi međunarodni sertifikati i standardi koji ni u kom slučaju ne dozvoljavaju reciklažu mleka”, navodi se u saopštenju DFG.

U toj grupi, čiji je deo najveća srpska mlekara „Imlek”, ističu da ne postoji tehnologija koja na tako visokom termičkom tretmanu tretira mleko koje se vraća u upotrebu, dodajući da reciklaža mleka pasterizovanjem na visokim temperaturama nema nikakvog smisla.

Prema rečima direktorke korporativnih i regulatornih poslova DFG Svetlane Glumac, najjednostavnijim testom kod kuće može se napraviti proba šta se dešava kada mleko termički više puta obradite.

U saopštenju DFG se navodi da u Upravi za veterinu tvrde da se u Srbiji mleko kome je prošao rok trajanja uništava, jer se, prema propisima koji se usklađuju sa evropskim, takva roba nikako ne sme vraćati u proizvodni proces.

U okviru DFG posluje i Mlekara „Subotica”, kao i kompanije „Bambi-Banat” i „Knjaz Miloš”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik